Barok Bende

MARIA

Een muzikale vertelling van een jonge vrouw, zwanger van haar eerste kindje op weg op een lange reis. Een barre tocht door de woestijn in een lange vluchtelingen stroom. Huis en haard achter je laten. Met een wonder in je buik met als enige zekerheid dat er een beschermengel op je schouder meereist.

Aankomen in een vreemde stad waar je niemand kent en ook niemand op je zit te wachten. Geen slaapplek te krijgen, hoe goed je man zijn best ook voor jullie doet. Dan beginnen de weeën. Bang en zonder hulp van andere vrouwen vinden jullie een droge plek in een warme stal. Omringd door dieren breng je een prachtige zoon ter wereld, waarvan iedereen nu weet hoe het met hem afloopt. Maar hij is voor jou je eigen wonder met 10 vingertjes en 10 teentjes en jullie noemen hem Jezus.

Een 2000 jaar oud verhaal dat tot op de dag van vandaag actueel is voor vele miljoenen mensen over de hele wereld. Van huis en haard verdreven op zoek naar een veiliger thuis en een betere toekomst. Maar toch met een hoopvolle boodschap…

De Barok Bende vertelt het eeuwenoude kerstverhaal vanuit een nieuw perspectief, namelijk uit die van MARIA. Gemusiceerd en gezongen op de originele manier, zoals ze dit vroeger ook in de baroktijd deden. NinaDis Meeuwsen (vertelster), Mayaan Licht (zanger) en de Barok Bende vertellen samen het verhaal in eigen woorden, zoals de barok traditie dat vraagt. Met muziek van o.a. Bach, Correlli en Vivaldi.

De Barok Bende trekt voor Kerst door heel Nederland, met de gedachte dat muziek mensen met elkaar verbindt. De concerten zijn op de volgende data (aangepaste begintijden, i.v.m. met de aangescherpte maatregelen):

  • 9 december: Johanneskerk, Diepenheim- 15.30 uur
  • 11 december: Gasthuiskerk, Doesburg- 15.00 uur

Het concert kost 15 euro per persoon en de tickets zijn te koop via deze site. Voorafgaand aan het concert vragen wij u uw QR-code te tonen, i.v.m. de geldende coronamaatregelen. Daarnaast zijn de zitplaatsen op 1,5 meter van elkaar en verzoeken wij u, als u loopt, een mondkapje te dragen.