Barok Bende

Maria

Het verhaal van een jonge vrouw, zwanger van haar eerste kindje op de vlucht voor een vijandig regime. Een barre tocht door de woestijn in een lange vluchtelingen stroom. Huis en haard achter je laten. Met een wonder in je buik met als enige zekerheid dat er een beschermengel op je schouder meereist.

Aankomen in een vreemde stad waar je niemand kent en ook niemand op je zit te wachten. Geen slaapplek te krijgen, hoe goed je man zijn best ook voor jullie doet. Dan beginnen de weeën. Bang en zonder hulp van andere vrouwen vinden jullie een droge plek in een warme stal. Omringd door dieren breng je een prachtige zoon ter wereld, waarvan iedereen nu weet hoe het met hem afloopt. Maar hij is voor jou je eigen wonder met 10 vingertjes en 10 teentjes en jullie noemen hem Jezus.

Een 2000 jaar oud verhaal dat tot op de dag van vandaag actueel is voor vele miljoenen mensen over de hele wereld. Van huis en haard verdreven op zoek naar een veiliger thuis en een betere toekomst. Maar toch met een hoopvolle boodschap…

Gemusiceerd en gezongen in de prachtige kerst Barok traditie op de originele wijze met oorspronkelijke instrumenten. Solo zang, een barokensemble en een verteller, die het verhaal in eigen woorden vertelt zoals de barok traditie vraagt.

Jonge musici en jonge beeldende kunstenaars werken samen om dit verhaal vanuit een ander perspectief te vertellen. Te ver van het originele verhaal. WIJ VINDEN VAN NIET!

Een  trektocht door Nederland vanuit de gedachte dat in deze tijd van afstand muziek mensen verbindt!

Locaties en data volgen binnenkort!