Barok Bende

Guy Maori – klavecimbel

Biografie

Guy Maori is een Israëlische klavecinist, fortepianist en pianist en woont in Amsterdam. Hij begon op achtjarige leeftijd met pianolessen bij Natalia Blumenfeld aan de Israel Conservatory of Music. Hij studeerde aan het Buchmannn-Mehta School of Music in Tel Aviv bij Asaf Zohar, waar hij in 2016 zijn BA afrondde. In 2018 behaalde hij zijn MA-diploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij modern piano studeerde bij docent Naum Grubert.

Tijdens zijn pianostudie raakte hij geïnteresseerd in Oude Muziek en volgde hij klavecimbel lessen bij Johan Hofmann. Momenteel studeert Guy klavecimbel bij Menno van Delft, basso continuo bij Kris Verhelst en fortepiano bij Olga Pashchenko.

Guy treedt op als solist en speelt in verschillende ensembles. Hij trad op tijdens festivals van het Jerusalem Music Center en maakte opnames voor de Israëlische radio. Als onderdeel van Duo Zeffiretti maakte hij in 2020 opnames voor NPO Radio 4; daarnaast trad hij op in Het Concertgebouw, bij Podium Witteman, het Grachtenfestival en NTR Zomerfestival. Hij kreeg verschillende studiebeurzen, van onder andere het Holland Scholarship en de America-Israel Cultural Foundation.