Barok Bende

Giuseppe Ciraso – contrabas

Biografie

Giuseppe Ciraso is geboren in Italië. Hij is een verfijnde en veelzijdige contrabassist. Hij studeerde in Italië bij Gergely Járdányi en in Wenen bij Botond Kostyák en Herbert Mayr. Daarnaast studeerde hij historisch contrabas bij Patxi Montero.

In 2015 speelde hij in het Southbank Sinfonia orkest, een inspirerende ervaring die hem naar Londen bracht. Hij trad onder andere op in het National Theatre in Londen met de bekroonde theaterproductie Amadeus, speelde in het Royal Ballet Sinfonia (Birmingham Royal Ballet), het Philharmonia Orchestra (London) en het Orchestre National de Lyon (France).

Giuseppe speelt als freelancer in allerlei verbanden, variërend van fringe opera en musical producties tot concerten met oude en moderne muziek. Hij is regelmatig te horen als kamermusicus, op zowel moderne als historische instrumenten. Daarnaast is hij een enthousiast docent en heeft hij in Engeland gewerkt als docent volgens de richtlijnen van El Sistema.

Momenteel is hij bezig met zijn tweede MA en studeert Violone (Oude Muziek) aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margaret Urquhart.